Tips på bra mat under seglatser

Maten till sjöss kan ofta bli enformig och lite trist. Det är lätt att fastna i gamla hjulspår och välja det som känns enkelt och bekant. Men med små förberedelser och lite kreativitet blir maten en av resans verkliga höjdpunkter.

Du kan lämna burkmaten hemma

Att torka sin mat hemma i ugnen, gör att du spar både plats, tid och vikt när du väl är i båten. En favoriträtt att torka är exempelvis köttfärssås. Detta är ett bra alternativ istället för bland annat konserver; det är inte bara godare men är också bättre för dig i längden. Bakterietillväxt och tenn som utlöses i maten vid förvaring i öppnad burk är båda risker vid konsumering av mat från konservburkar som har öppnats och sedan ställts i kylen. Det är även mycket mer miljövänligt att inte använda konserver. Du har dessutom fler möjligheter till variation i kosten när du tar med eget!

Om du inte har tid eller fantasi för att laga din egen mat finns det även restauranger som erbjuder utkörning till havs i Stockholms skärgård! På detta sätt garanterar du den ultimata kulinariska upplevelsen till sjöss. Denna länk tar dig vidare för mer inspiration för såväl maträtter som köksutrustning och restauranger.