Ta med hunden på båtsemestern

Det finns många hundägare som drar sig från att skaffa båt just på grund av att de har hund. En hel del människor tror nämligen, helt utan någon egentlig grund, att en båt och en hund går stick i stäv med varandra. Tack och lov är detta långt ifrån en realitet, utan faktum är faktiskt att ett väldigt stort antal hundar både tycker om att åka båt och också fungerar väldigt bra i dessa.

Det är dock några saker som man bör tänka på innan man drar med sig hunden på en båtsemester. Bland annat så behöver den precis som oss människor en flytväst utifall att den skulle ramla i vattnet. Även om hundar är dugliga simmare så blir även de trötta och kan därför sjunka av denna anledning samt en rad andra orsaker, exempelvis om de skadat sig i ögonblicket då de fallit i vattnet.

Förutom den viktiga flytvästen så behöver man som hundägare också se till att packa med hela hemmets hundapotek med i båten, samt möjligtvis fylla på med några ytterligare artiklar. Exempel på saker som är viktiga att ta med är pincett för att kunna dra sådan som fastnat i hundens trampdynor, tejp och kompresser utifall hunden skulle skära sig på något, fästingborttagare om eventuella fästingar skulle fastna i djupt inne i pälsen, och mycket mer. Tänk också på att ta med eller köpa en ny hundbädd, något som ni kan göra på Haromi.se, som också bör ha allt annat som ni kan tänkas behöva ta med er på båtturen.

Det är dessutom viktigt att lära hunden hur den ska bete sig både vid exempelvis sådant som på- och avstigning. Det kan nämligen vara väldigt halt för en hund uppe på däck och därför så är chansen relativt stor att de enkelt halkar och slår sig, både när de ska ner i båten men också upp på land. Enklast är det att lära en hund ifrån att den är valp, men i detta fall går det även att lära gamla hundar sitta! Om än inte alla!