Semester och sommarseglingen

Den Svenska sommaren kommer krypande över vårt avlånga land och många har redan fått i sina segelbåtar och andra farkoster i våra vatten. Det börjar vara dags för semester och  sommarseglingen som planerades i vintras att genomföra.

Vi vet inte hur ni planerat i år och vilka rutter som är inlagda hos er men det vi vet är att det är viktigt att planera en segling noga. Ska man vara ute en längre period så kan det krävas mer planering än om man ger sig ut på enstaka dagsturer. Mycket beror också på vilken storlek det är på segelbåten, det kan vara så att en mindre segelbåt kräver bättre planering än en större där man kan slänga med nästintill vad som helst utan att det tar upp för mycket plats.

Kläder är det som kan vara svårast att planera, det måste nästan med kläder för alla väder. Allt från stövlar till shorts då den svenska sommaren kan verkligen ses från olika sidor. Packa med det nödvändigaste och ska ni ut på långseglats så får ni se till att hitta tvättmöjligheter i någon hamn. Förhoppningen som alla har är att det ska bli en regnfri sommar men det kan vara svårt att räkna med, regn kommer oavsett om vi vill eller inte.

Det är mycket man ska tänka på innan man ger sig ut och har man gjort detta i ett par år så kan man ha lärt sig ett och annat på sina segelturer, om inte så finns Internet som en källa till mycket, så även vad man bör tänka på innan man ger sig ut på det stora blå. Lämna inget åt slumpen, skapa er egna packlista för er båt. För varje år så kommer ni att upptäcka vad som saknsa och vad som va onödigt att ta med sig.