Segelbåtar

Vill du kunna åka iväg på längre turer utan att behöva betala det skyhöga bensinpriset? Då är en segelbåt något för dig. För många är segelbåten en del av en livsstil. Att vara ute till sjöss är starkt förknippat med en känsla av frihet.

Segelbåt

Att segla är inte alltid särskilt enkelt. Om du är intresserad av att köpa en segelbåt men ännu inte vet hur man seglar kan du ta kontakt med något segelsällskap. Ännu bättre är det om du känner någon som seglar som du kan åka iväg med. Just att det krävs lite arbete för att komma igång och segla är något som lockar många. Det blir på så sätt till något mer än att bara sätta sig i en motorbåt och köra iväg.

Det finns många olika typer av segelbåtar och beroende på vad ditt mål med segelbåten är passar olika båttyper olika bra. Om du är ute efter fart och kanske möjligtvis att kappsegla är starbåten ett bra alternativ.

Starbåten brukar vara utformad för två personer och är en klassisk kappseglingsbåt. Starbåten har nämligen använts i kappseglingssammanhang väldigt länge och i OS-sammanhang ända sedan 1932.

En annan båttyp är katamaranen. Den gör det behagligt att segla eftersom att den är väldigt stabil. Beroende på vilken sorts katamaran det handlar om brukar det också gå att övernatta på båten. Det finns också sorter där det viktigaste är fart men där komfort och utrymme blir lidande.