Planera på bästa sätt er segelsemester

Sommaren är här och du kanske redan har bestämt var ni ska segla denna sommar. Det gäller att planera väl för att få ut så mycket som möjligt för er semester. Det är ju begränsat med utrymme och vad man kan ta med sig. Se till att tänka igenom vad om får plats och ta inte med något onödigt som inte kommer att användas.

Packa med det som kan användas

Något som kan tas med på er segelsemester är cyklar. Idag så är elcykel det som många skaffar sig och ni kanske inte är något undantag. Dessa finns i alla storlekar och prisklasser. När ni lägger till vid någon gästhamn så kan det vara trevligt att ge sig upp på land och cykla i omgivningarna. Det kan vara skönt att få lite variation under semestern och se något annat än bara kobbar och skär. Se till att hitta trevliga ställen att besöka runt vår svenska kust.

Annat som kan vara bra att ha med

Sällskapsspel är något som alltid bör ligga i en segelbåt. Skulle vädret inte vara till belåtenhet så är det trevligt att ha lite sysselsättning i båten. Det finns många trevliga brädspel som kan läggas i båten innan avfärd. Ett mobilt bredband är också något som kan vara trevligt att ha ombord. Finns det yngre i familjen så är detta nästintill ett krav idag. Att kunna titta på film och lyssna på musik är något som alla ombord kan ha nytta av oavsett väder.