Orka med sommarens segelturer

Kanske behöver du inte träna speciellt för att orka med en segelsemester. Nu är det emellertid så att många båtklubbar anordnar segeltävlingar som går en gång i veckan. Då kan det bli lite jobbigare, det handlar om att klättra upp på däck och sätta spinnaker och att burka i hård kryss. Ju bättre kondition du har desto större chans har du att slå dina medtävlare. Ska du träna inför det kanske du ska skaffa dig hjälpmedel.

Värmande båtkläder

Även om solen skiner och vädret är vackert kan snålblåst göra dig kall. Kalla och frusna fingrar är direkt förkastligt då du är ute och seglar. Se därför till att hålla dig varm och torr med hjälp av bra båtkläder. Pelle Pettersson dotter designar nu bra båtkläder och driver nu företaget vidare efter sin pappa.

Än viktigare med varma kläder på vintern

Det går utmärkt att segla på vintern men det finns faror då kvicksilvret kryper ner under nollan. Då kan nämligen viktiga funktioner frysa fast vilket kan bli ödesdigert. Läs gärna mer om vintersegling och känn äventyret med snö och is. Linda Hammarberg är en åretruntseglare med mycket erfarenhet av vintersegling, hon beskriver hur man förbereder sig.