Njut av havets brus

Finns det något mer underbart än att koppla av vid havet, att packa båten och kunna segla iväg. Tänk att få släppa loss från vardagens sysslor och bara koppla av efter att ha gått dagarna i ända och jobbat heltid. Du behöver tänka på att kroppen behöver stressa av ibland.

Packa rätt.

Skaffa det som ni behöver för att koppla av rejält. Ta inte med er något som inte är nödvändigt, men se till så att ni får med er alla viktiga detaljer. Sedan gäller det packa på ett bra och lättåtkomligt vis.

När allt är packat och klart.

När du startar resan med förväntningar på avkoppling, se bara till att ta det lugnt och koppla av, det är ju meningen. Stressa inte över att komma fram. Njut istället av din segeltur med familjen, som du har längtat efter så länge.

Tänk sedan att slutligen få komma fram till den platsen du har valt ut. Du släpper ner ankaret och bara njuter i en liten vik. Där kan du packa upp och låta hela arbetsåret få en mening.

Gör därefter upp en eld, laga lite mat och njut av din ledighet. För det framförallt det du längtat så mycket efter och för det andra så finns det inte mycket som är skönare än havets brus.