Hösttur med båten

Hösten är ett utmärkt tillfälle att fiska från båten. Många arter är lite piggare, lite hungriga och en del samlas även för att få yngel vid den här perioden. Du kan exempelvis hitta havsöring och gädda långt in på höstkanten. Vill du inte fiska kan du passa på att ta med din partner på en myshelg till sjöss. Båten borde du nyttja ända fram till isen börjar täcka sjöarna och havet. Planera in en hösttur och se bara till att packa med rätt saker för att få en härlig stund på sjön.

Kläder

Höstvindar på havet kan vara riktigt kalla. Ta med några extra varma plagg, både för att styra båten och om ni planerar att övernatta i land eller på båten. Du kan köpa varma och fodrade sportkläder hos Lännasport online, du får större utbud och mer anpassade plagg än i vanliga butiker. Extra par tjockstockar om fötterna blir blöta, en regntålig vindjacka, en mysig mössa och fingervantar är måsten. Du kan också ta på dig ett underställ i ull, om det blir varmt transporteras fukten bort och annars håller det värmen mycket bättre än bomull.

Mat

Fundera på vad ni ska äta om ni inte fångar en fisk att grilla. Med en brasa kan du tillaga många saker, inte bara grillkorv på pinne. Alla typer av konserver kan kokas direkt i burken, med en mindre stekpanna i gjutjärn och en klick smör kan du steka ägg till frukosten eller ta med några fina filéer. En av de saker många saknar när de lagar mat i det fria är kryddningen. Du kan göra egna kryddblandningar eller utrusta båten med en samling av de vanligaste kryddorna. Maten kommer att smaka utsökt!

Vädret

Håll koll på vädret dagar innan ni ska åka och försök att vara flexibla. Vädret under hösten är ostabilt, det skiftar från regn till starka vindar och strålande sol. De är inte förrän dagen innan som du kan vara säker på att väderrapporten stämmer.