Andra typer av båtar

Det finns verkligen båtar för alla tillfällen. Det behöver heller inte vara någon jätteinvestering i stil med en stor segelbåt eller annan båttyp där det går att övernatta. Om du har nära till en sjö eller till havet kan du få ut mycket glädje av en båt.

Roddbåt

När du investerar i en roddbåt får du möjligheten att nyttja sjön eller havet på ett helt nytt sätt. Du kan dessutom hitta väldigt billiga begagnade roddbåtar. Roddbåten är perfekt för dig som inte har någon användning av en motorbåt utan föredrar att i lugn och ro ge dig ut på vattnet. Förutom att roddbåten är ett billigt alternativ för dig som vill kunna ta dig ut på sjön är det också en bra motionsform. När du ror tränar du så gott som hela kroppen. Efter ett tag kommer du att känna att det går allt lättare att ro, det är för att du blivit starkare. Det går så klart också utmärkt att köpa till en utombordsmotor ifall du känner att det behövs.

Kanoten är en annan populär fritidsbåt. De kan se väldigt olika ut men gemensamt har de att de är väldigt enkla att föra fram. Motståndet med en kanot är så gott som minimalt vilket gör att du lättare kan ta dig dit du vill. Det är också ett perfekt sätt för att upptäcka vattendrag. Kanoten är perfekt för dig som tycker om att åka på utflykter, det är lätt att dra upp kanoten och stanna vid något vackert ställe för att återsamla krafterna. En kanot är också enklare att transportera med bil.